Bring it all back home

Jag hade världens bästa fredag och lördag - med världens bästa kompis, Emma. Det kändes helt underbart att ha allting som det var förut. Spendera timmar efter timmar åt att prata om allt och inget. Att känna sig så bekväm tillsammans med en kompis som det bara går. Att äntligen få prata med någon som tänker samma saker och att prata med någon som förstår - både vad man menar och hur man känner. Jag älskar Emma, så otroligt mycket. Hon är och kommer alltid vara den som gör mig hel och den som förstår mig bäst.

Jag är trött och seg och mår lite illa och orkar inte med livet i allmänhet.
Ge mig luft att andas.

I'm wide awake, it's morning

Dålig sömn inatt. Illamående. Utmattad. Får inte i mig någonting att äta. Men sånt är väl livet?
Snart ska jag cykla till skolan. Egentligen är det orientering just nu, men jag kom aldrig iväg imorse. Jag undrar när de vanliga lektionerna börjar igen.
Emma Emma Emma idag. Jag längtar. Jag saknar. Snälla säg att jag kommer orka.

Idag

Dagens klädsel: Nästa för tighta jeans, svart linne och lila/svart/orangeaktig tunika
Dagens frisyr: Som vanligt
Dagens smink: Ingenting
Dagens humör: Blandat, väldigt mycket..
Dagens låt: Kate Nash - The nicest thing
Dagens händelse: Akuten, skola, sömn osv.. Ska läsa i en bok nu och skriva om det.
Dagens vill ha i allmänhet: Välmående och lugn.
Dagens materiella vill ha: Nya berlocker och lås till mitt armband.
Dagens beroende: Chai Latte
Dagens inköp: Massa olika.. Vantar, pysselsaker, mediciner, glass .. och mer saker.
Dagens mat: Pannkaka och soppa
Dagens bästa: Ny medicin. Bästa eller sämsta ? Både och faktiskt.
Dagens längtan: Nästa helg - Alexander.
Dagens önskan: Att jag slutar må illa -.-
Dagens saknad: Alexander, Emma, syskon

Biverkningarna slår mig på käften


Min nya medicin får mig att må illa och bara för att jag läste vilka biverkningar medicinen kan ge så fick jag massa fler problem. Inbillning är inte så bra egentligen.. Och varför måste jag alltid läsa om alla biverkningar? Hade det varit så som jag får för mig - att jag ska drabbas av alla biverkningar - så hade jag varit död nu. Typiskt mig att vara så paranoid.

*** kan orsaka:
- känsla av rastlöshet och svårighet att sitta eller stå still.
- Illamående
- huvudvärk

- sömnsvårigheter
- abnorma drömmar
- känsla av desoriententation
- hallucinationer
- trötthet
- mani
- yrsel
- kräkningar
- viktförändringar
- matsmältningsproblem
- magtarmsinflammation
- blodiga kräkningar
- rodnad
- kalla fingrar/tår
- snabba/oregelbundna hjärtslag
- kallsvettning
- svimning
- ökad benägenhet att få blåmärken
- muskelsmärta
- uttorkning
- näsblödning
- bröstsmärtor

Efterlysning

Vem är denna Sara som fyller mina ögon med tårar?
Jag vill veta vem denna människa är. Du förtjänar världens största tack.

I've got it bad

Akuten imorse. Allt blev fel igår. Nu är jag trött och kommer antagligen somna inom femton minuter.
Köpte pyssel idag, ska göra smycken. Vantar köpte jag också. Två par - i olika färger - för 39,50. Det var bra. En räddare o nöden åkte förbi skolan idag när jag skulle gå hem. Jag var så trött att jag kunde dö, fick skjuts.

Jag mår illa. Jävla nya medicin.

Varför lämnar du mig inte?

Jag hatar den jag har blivit
Jag hatar den jag alltid varit

Ibland önskar jag att alla lämnade mig
så att jag slapp allt ansvar
så att jag slapp allt som handlade om att vara en bra människa

Jag hatar allt som har med mig att göra
Jag hatar att jag inte ser någon mening med någonting
Jag hatar att jag inte kan vara en bättre människa
Jag hatar att jag inte kan vara en bättre vän, dotter, flickvän, syster
Jag hatar att jag är en del i så mångas liv
Jag hatar att jag inte är stark och bra

Lilac wine

Jag somnade som vanligt när jag kom hem från skolan. Det börjar bli jobbigt, jag hinner inte med någonting på dagarna och jag förlorar så mycket tid. Men vad ska jag göra? Jag är så trött när jag kommer hem att jag bara somnar. Jag orkar inte hålla ögonen öppna och jag orkar inte ens stå upp.
Jag har i alla fall varit väldigt duktig och läst 11 kapitel i boken jag har i läxa. Jag har inte orkat skriva anteckningar men jag har markerat saker i boken i stället. Det hjälper i alla fall ganska mycket när jag ska skriva reflektionen, även om det inte hjälper lika mycket som egna anteckningar.

Imorgon har jag bara en lektion. Den börjar tio i två och klockan halv två ska jag iväg, vilket innebär: ingen lektion imorgon. Dock har jag och Lina bestämt att vi ska arbeta med vårt projektarbete klockan elva imorgon, så jag ska till skolan i alla fall. Vi ska skicka ut brev till en massa företag och så ska vi leta upp några postombud och försöka få frimärken i bidrag. Vi har inte varit med i tidningen än, trots att de sa "lördag eller i början av nästa vecka" .. Imorgon är det onsdag, det räknar jag som mitten av veckan? Om vi inte är med imorgon tänker vi ringa till dem och höra om de glömt bort oss eller slängt oss eller något..

Idag har jag varit kreativ och gjort tre armband. De är färgglada och fina. Jag har druckit en massa chai latte och lyssnat på två bob dylan skivor, flera gånger om.

Running with scissors

 

Jag var för trött imorse när klockan ringde. Med tanken om en pytteliten sovmorgon, på sisådär 20 minuter, somnade jag om. Vaknade tre timmar senare och nu har jag segat i nästan en timme. Jag ska cykla till skolan och verkligen, verkligen vara med på sista lektionen för dagen. Jag ska koncentrera mig och förstå vartenda ord läraren säger! Jag ska lämna in ett papper till en lärare, lämna tillbaka några böcker och sen ska jag åka hem igen.
Jag är lite ledsen för att jag bara har tre kronor och femtio öre, för en kaffe i skolans kafeteria kostar fem kronor. Tänk vad glad jag skulle bli om någon ville ge mig en krona och femtio öre!

I'm trying to get in but they're closing the door

Idag

Dagens klädsel: Turkosa/blåa byxor, svart tröja, svarta skor, svart skinnjacka.
Dagens frisyr: Puffsigt och ruffsigt, ungefär.
Dagens smink: Puder och systers mascara.
Dagens humör: Stressad!
Dagens låt: Corinne Bailey Rae - Put your records on
Dagens händelse: Möte med bankrådgivare, skola - mössprovning.
Dagens vill ha i allmänhet: Lugn och ro, tack. Jag vill slippa stress.
Dagens materiella vill ha: Den där stickade västen ifrån Ellos..
Dagens beroende: Chai Latte och möjligtvis musik om det räknas?
Dagens inköp: Ingenting, faktiskt..
Dagens mat: Någon blandning av grönsaker och kyckling.
Dagens bästa: Mitt armband har äntligen kommit! Och jag älskar det.
Dagens längtan: England! Och studenten.
Dagens önskan: Att jag får allt som står på min önskelista när jag fyller år! Haha. (Ja, jag skrev en önskelista idag, trots att det är två månader kvar tills jag fyller år, men man måste faktiskt skriva såna i tid!)
Dagens saknad: Alexander, as always.

Where are you gonna go?

  

Where are you gonna sleep tonight?

Vad är en hjälte?

Idag hade vi mössprovning. Klassen kunde inte komma överrens om vad som skulle stå på mössan  - SMBF ? M & L ? Människokunskap ? Ledarskap ? Ja alternativen var många och det slutade med att tre stycken skrev Ledarskap, fem stycken skrev M & L och jag, ensam, valde SMBF. Förvånande nog kunde vi faktiskt enas om en färg på diamanten. Eftersom att vårt program är ett nytt specialutformat program är det ingen klass som tagit studenten från vår linje och den finns inte med i listan med de typiska "program-färgerna". Förhoppningsvis har vi nu startat en trend och kommer finnas med i broschyren nästa år under programmet Människokunskap och Ledarskap.

På svenskalektionen pratade vi om hjältar. Vad är en hjälte? En seriefigur med superkrafter som ständigt räddar världen? En känd eller högt uppsatt person som är en förebild? Eller kanske en närstående person som man älskar?
Vem är en hjälte för dig? Vilka egenskaper har en hjälte?
Min hjälte är en så kallad vardagshjälte. Min hjälte är min mamma. Hon är den som räddar mig när jag behöver räddas. Hon är den som står kvar, fast som ett berg, vad som än händer. Hon är den som tar hand om mig, den som hjälper mig igenom allting, den som aldrig sviker eller lämnar - vad jag än gör.


Morning glory

        

Jag är trött och ska åka till skolan om en halvtimme. Först ska jag ringa något vaccinationstjoffs, sen har vi mössprovning (studentmössorna) och sedan blir det möte med bankrådgivaren. Ja, sen vanliga lektioner såklart.
Jag har slut på batteri i min ipod men jag orkar inte ladda. Jag är trött. Jag får lyssna på mobilen istället.
Idag ska jag plugga en massa när jag kommer hem igen. Jag ska i alla fall försöka, allt vad jag kan! Nu ska jag klä på mig. Puss

Lookbook

   

Chai Latte är min nya drog. Det smakar som jul i en mugg.
Jag har bakat silviakaka idag. Och skrivit en lång reflektion som jag fick lov att korta ner.
Jag vill att det här året ska gå jättesnabbt. Jag vill flytta till England nu. Nu på en gång. Jag vill ha en egen lägenhet i Uppsala med Alexander. Nu på en gång. Jag vill inreda den precis som jag vill och jag vill vara nöjd med varenda lilla detalj!

Tell me your favourite song

Idag sov jag till kvart över tre. Då väckte mamma mig för att fråga om jag mådde dåligt eftersom att jag sov så länge. Men det var väl inte så konstigt när jag somnade vid sju imorse? Jag hörde till och med när mamma åkte till jobbet innan jag somnade.
Jag blir telefonterroriserad. 3 samtar och 1 sms på den ena mobilen, 3 samtal och 1 sms på den andra mobilen. Jag orkar inte svara. Jag har absolut ingen lust att sitta och vara social i telefon idag. Nej fy, jag vill inte svara.
Jag har nyss lagat jättegod mat. Grönsaksblandning med linser och massa mer, med köttbullar till. Köttbullar i småbitar. Det blev gott och färgglatt. Snart måste jag skriva min reflektion till Freds- och Konfliktstudier. Det känns lite småjobbigt, men det kommer kännas ännu jobbigare om jag drar ut på det.

Idag

Dagens klädsel: Svarta mjukisbyxor och brun tshirt - tvättdag.
Dagens frisyr: Slarvigt och ofixat. dvs lockigt och ruffsigt.
Dagens smink: Ingenting
Dagens humör: Trött, hatisk och irriterad. Mestadels.
Dagens låt: Timo Räisänen - Stop rocking the boat
Dagens händelse: Tvättstugan och plugg.
Dagens vill ha i allmänhet: Pengar
Dagens materiella vill ha: En massa saker, därav pengarna.
Dagens beroende: Pistagenötter och Latte.
Dagens inköp: Pistagenötter och chips.
Dagens mat: Pastasallad
Dagens bästa: Ingenting egentligen..
Dagens längtan: Lugn och ro. Tredje oktober.
Dagens önskan: Att jag kommer hinna klart med mitt pluggande imorgon.
Dagens saknad: Det måste vara Alexander, även om jag inte haft så mycket tid över till saknad idag.

Don't wanna waitSex maskiner, åtta kapitel i boken och tre timmar. Lycklig var jag när jag hittade en femma i min byxficka på de byxor jag tvättade. Jag blev stolt när jag läste och antecknade det jag hade planerat men mindre nöjd när en av tvättmaskinerna gick sönder. Egentligen gick den inte sönder men jag trodde det. Luckan gick inte att stänga. Jag ringde till min mamma och hon kom till undsättning - det var en liten spärr i handtaget som fick lov att flyttas på. Sen gick det bra att tvätta igen och nästa gång det inte gick att stänga luckan så klarade jag av det själv.
Nu är det chips och sing a long. Förresten, varför är Jonas Gardell och Sara Lumholdt med i både musikmaskinen och sing a long ikväll? Hm.. Jag undrar om det är ett sammanträffande eller planerat? Fast det kan ju inte vara ett sammanträffande.. De vet ju förmodligen om det. Det kändes lite småkomiskt när jag hade kollat på musikmaskinen och slog på sing a long - och där var de igen!
Nu är jag trött på chips och jag känner mig flottig och äcklig. Jag ska gå och dricka ett glas iskallt vatten istället.

This is got to die

Inatt ringde det på min mobil, på min andra mobil. Den med comviq som jag bara använder för att smsa med några. Fyra stycken ungefär. Jag svarade inte. Jag stängde av mobilen. Jag visste inte vem det var. Numret fanns inte med på hitta eller eniro när jag sökte imorse. Jag fick lov att skicka ett sms och fråga vem det var. Så nu vet jag.

Jag hade ont i mina fotleder ända tills jag somnade igår. Idag har jag bara ont i magen. Men det kan nog bero på att jag åt för snabbt när jag åt nyss. Jag kommer inte ihåg om jag hade ont före det. Antagligen inte.
Jag är trött och önskar att jag hade sovit lite längre än till halv elva. Fast det var inte mitt fel eller val att vakna då, jag blev väckt.

Nu ska jag gå in på mitt rum och läsa sju kapitel i en bok. Sen ska jag skriva en 2 sidor lång reflektion om det jag läst.
När jag är klar med det kommer det vara dags för tvättstugan. Om jag hinner klart innan dess. Tre och en halv timme - det borde jag faktiskt hinna på! Fast helst får det bara ta tre timmar, då hinner jag sortera och fixa med mina smutsiga kläder.
Ps - Min dator har inget internet idag och jag tycker att det är ungefär världens undergång.

Smärta

Jag har jätte ont i fotlederna! Heter det så? Ni vet, handlederna fast på fötterna. Ankeln kanske det heter.. Jaja. I alla fall - det är läskigt. Jag har aldrig haft ont där förut och det gör verkligen jätte ont! Det värker och det försvinner inte.
Jag vill ha choklad och jag vill baka! Fan vad ont det gör.

Drömjobb?

Vem skulle inte vilja jobba på google efter att man tittat på den här länken? Klicka för att se hur de får jobba.


Eraze me

I revealed too much too soon. I was emotionally slutty.

Jag är så trött på vår värld. 5 enkla steg att förbättra vår jords hälsa:
1. Sluta köp vatten på flaska! Du har perfekt vatten i kranen och det krävs ungefär 1,5 miljoner fat olja för att tillverka alla vattenflaskor varje år.
2. Samåk eller utnyttja komunala alternativ. Bussar, tåg och tunnelbanor drar bara hälften så mycket bensin som bil. Du kan spara 3,6 miljarder liter bensin varje år.
3. Återvinn istället för att slänga. Om alla människor återvinner sina tidningar istället för att slänga dem kan vi spara 500 000 träd varje vecka.
4. Använd tygkassar när du handlar. Plastpåsar är inte bra för miljön och om vi köper mindre plastpåsar så avtar tillverkningen av dem och vi kommer inte slösa på viktiga ämnen i naturen.
5. Sänk temperaturen när du duschar. Du kan spara in 10% av din energiförbrukning i hemmet, vilket inte bara gynnar vår planet utan även dig själv och din ekonomi.

Sådana som oss kommer aldrig få det vi vill

Igår slog det mig lika hårt som en käftsmäll. Det svepte över mig likt en orkan eller en tsunami. Det överrumplade mig utan minsta förvarning. Jag blev chockad och skärrad. Hur klarar dina ord av att borra sig så djupt in i mig? Det borde vara omöjligt - I alla fall förbjudet. Det borde inte vara lagligt att kunna påverka en människa så otroligt mycket genom att skriva några ord på ett tangentbord. Det borde inte vara lagligt att kunna påverka en människa så otroligt mycket genom att göra någonting alls. Det borde inte gå att påverka en människa så mycket som du kan.
Du skär.

Idag har jag varit duktig. Jag har varit så duktig att jag förtjänar en guldstjärna längst ned i högra hörnet på dagens sida i boken! Svenska C, kaffe, intervju, lunch, projektarbete, telefonsamtal, 8.6, städa. Det är duktigt gjort av mig.
Nu ska jag lämna datorn för att rikta hela min uppmärksamhet mot Hannah Montana. Efter det blir det svenskaläxan och sedan promenad till pizzerian för att köpa en sallad.

Vi borde få en chans


Överdosering av plugg

Saker att göra under helgen:
-
Läsa 15 kapitel i boken Två sorters drömmar.
- Skriva en 4 sidor lång reflektion på de kapitlen.
- Läsa en tredjedel av boken On the road, skriven av Jack Kerouac.
- Plugga in svåra Engelskaord, som vi fick välja ut själva.
- Läsa i Svenskaboken och svara på frågorna som hör till.
- Tvätta på lördag, kl 4.
- Städa mitt rum.


Jag bara sover och sover och sover

Igår var jag duktig och läste läxa. Jag hann läsa ungefär ett kapitel och anteckna innan jag somnade. Då var klocka ungefär 18.00. När jag vaknade till igen var klockan 00.20 och jag var hungrig. Jag hittade ingenting gott att äta, drack lite juice och gick och sov igen. Runt klockan fem på morgonen vaknade jag och tog av mig byxorna. Stängde av tvn och släckte lampan. Sju ringde väckarklockan. Vaknade och stängde av den. 9.45 väckte mamma mig. Somnade om. 10.40 åkte jag för att hinna till mitt möte med psykologen 11.00. Var hemma igen en och en halv timme senare, Lina kom hit oanmäld. Ringde tidningen som vi försökte med igår utan svar. Efter det gjorde jag en smoothie och la mig här. Nu är nu.

Resten av min dag kommer bestå av sömn i två timmar, Hannah Montana, sömn i tre timmar, Idol eller Top Model, sömn.

Imorgon måste jag till skolan 8.00 - och det är verkligen ett måste! Jag har inte varit med på Svenska C-lektionerna på fyra veckor och det är viktigt. Speciellt eftersom att jag och Lina har ett möte med nöjeschefen på Dalarnas Tidningar 9.30 imorgon.

Tio minuter för världen

Mellan klockan 21.50 och 22.00 ikväll ska hela världens befolkning stänga av all el. Anledningen till detta är att vi ska låta vår planet få "andas". Det är en kollektiv åtgärd och ett massivt svar skulle spara in enorma mängder energi.
Det pågår bara i tio minuter ikväll för att se vad som händer och hur det går.
"Tio minuter i mörker, med ett stearinljus eller helt enkelt bara "var" i mörkret oss upplev hur vår jord andas. Glöm inte att enighet ger styrka och med hjälp av Internet kan man påverka och utföra något riktigt stort."

Ett inlägg för världens barn

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen.
Därför ger de dig möjlighet att kommentera alla inlägg i deras blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet.

Hittills har 170 personer skrivit om detta i sin blogg och det har gett Childhoods verksamhet 3400 kronor. (3420 efter det här inlägget har blivit publicerat!)

Så stöd Childhoods verksamhet och skriv ett inlägg du med!


I am Sam

- Pappa, kan nyckelpigor vara pojkar och vad kallas de i så fall?
- The Beatles

You and me, we've got the world to see

Jag mår illa. Jag sitter här och har ont i magen, mår illa och tycker att det är varmt. Till råga på allt har jag fullt av sår i hårbotten.
Vi bakade nyss mazariner, synd nog blev de inte lika goda som de man köper.

Jag orkar inte skriva här och jag har inte orkat på flera dagar. Jag mår dåligt och nu ska jag lägga mig i sängen.

Hit me in the face while I sit down for the show

Jag är helt kär i filmen vi såg igår. Jag vill se den igen, igen, igen!
Jag och Alexander ska fylla i en sak på hans vägg, med vit färg. Det blir antagligen jag som kommer stå för målandet. Just nu håller han på att tvätta penseln. Han säger att han ska klippa sönder den också, hm, jag undrar hur det kommer gå?

Ikväll vet vi inte vad vi ska göra, men jag är glad bara jag får vara med honom.
Puss

I am Sam

Satan vilken sorglig film! Jag har aldrig gråtit så mycket till en film som jag gjorde till denna. Helt sjukt bra.. Och hemsk. Usch usch. Jag kan inte sluta gråta heller, grät mig igenom hela filmen och nu börjar jag gråta när jag tänker på den. Jag har absolut hittat min favoritfilm! Nu sitter jag här och snyftar med en kopp te.
Jag tänker behålla den filmen, eller, ta med mig den hem. Jag kommer antagligen kolla på den varje dag. Det är det mest underbara jag någonsin sett, i hela mitt liv!

Plommon

Idag har jag och min syster plockat 4.8 kilo plommon. Jag trodde att påsen skulle gå sönder och alla fick ont i magen. Jag mår lite illa för att jag har ätit så många plommon nu och jag är trött på plommon nu.
Vem kan slå Filip och Fredrik är ett roligt program och jag är trött. Imorgon blir det tåg till Uppsala och Alexander.
Nu ska jag sova, puss.

I wish I was your favourite girl

Sitter i skolan med Mia. Lyssnar på muisk, dricker kaffe och skriver lite smått på en svenskasak. Det går inte vidare bra, men det gör inte så mycket.

Vi börjar om 50 minuter och det är långt dit. Jag har lite tråkigt och orkar inte riktigt med skolan. Nu ska jag gå och prata med Åsa om mina koncentrationssvårigheter.

Puss
Jag känner mig sexuellt trakasserad.


Raising sun

Jag är trött och sover bort mitt liv. Jag borde plugga och läsa massa saker som jag fått i läxa. Jag orkar ingenting. Det går bara nerför. Hjälp mig om du kan.

Jag skriver tråkiga inlägg

Sjukhuset idag, gick bra. Somnade när jag kom hem och sov i undefär två timmar. Igår sov jag fyra timmar på eftermiddagen/kvällen. Jag sover varje dag. Jag blir så trött att jag kan ramla ihop, vilket jag nästan gjorde idag. Det är lite läskigt.

Nu är jag sjukt sugen på godis och ledsen över att konsum stängde för en halvtimme sen. Jag tror att jag ska gå och baka någonting istället.

Puss

Du är större än någonting annat

Te och världens bästa Timo.
Samtal med världens bästa vän, Emma.
Jag saknar när vi satt uppe hela nätterna och bara pratade. Jag saknar när vi satt ute på din balkong med en kopp te och en cigg. Jag saknar att veta att du bara är en cykeltur ifrån mig. Jag saknar att sitta på ditt vardagsrumsgolv och lyssna på gamla lpskivor. Jag saknar att vara sugen på någonting och gå och småäta ur dina skåp. Jag saknar att kolla på sex and the city med dig, och spola tillbaks till samma händelse tjugo gånger. Jag saknar att känna tryggheten av att ha dig nära och jag saknar att veta att du föralltid kommer vara den bästa i mitt liv.
På fredag, älskade, älskade vän. På fredag.

Kamera

Ge mig tips på bästa digital/systemkamera, tack!

Stop rocking the boat

Hemkommen från skolan. Eller, ja, det var mer än en timme sen jag kom hem. Hade inte ätit någonting idag, förutom lite frukt, så jag skulle göra risgrynsgröt och såg verkligen framför mig en stor skål med gröt och kanel på. Jag letade frenetiskt igenom hela köket tre gånger - utan framgång. Snacka om att jag var besviken när jag fick lov att äta risgrynsgröt utan kanel på! Det är inte alls lika gott eller roligt. Och vips, så var resten av min dag förstörd.

Älskade Timo är på högsta volym just nu. Syster skriker att jag ska sänka för att hon ska kunna höra tvn, men jag tänker minsann inte sänka volymen ett enda snäpp. Det är Timo och Timo måste ha högsta volym för maximal njutning! Det är ett faktum.
Det är konstigt hur musik kan kännas ända in i märgen. Musik kan träffa dig rätt i hjärtat som en pil, slita tag i varenda cell i din kropp, imprigmeras i vartenda skrymsle och varenda vrå av din kropp. Musik kan förändra en sinnesstämning på ett enda ögonblick. Det finns nog ingenting starkare än musik. Och inga atombomber i världen kan rasera och krossa musik. Musik är odödligt och underbart.

Nu blir det en bok. Fast jag tror inte att jag kan koncentrera mig alls, jag sjunger bara med i Timos låtar. Men det gör ingenting.

The nights are so cold these days

Snart är det dags att krypa ner i sängen. Skola klockan åtta imorgon, vilket inte lockar så speciellt mycket. Helst hade jag skippat skolan imorgon, men jag kan inte lämna Lina ensam med svenska-redovisningen. Fast jag kommer antagligen bara att stanna tills den är över.
Funderar på att åka till Alexander redan imorgon. Egentligen ska jag åka dit på fredag, men med tanke på att jag ändå antagligen inte kommer gå i skolan på hela veckan så känns det lika bra att åka dit imorgon. Då kanske jag börjar må bättre snabbare också. Det är väl i alla fall bra? Mjo.

Idag har jag rensat och städat i garderoben. Det är ganska så fint nu och jag har i alla fall lite ordning. Jag längtar så mycket tills jag får en helt egen lägenhet som jag får inreda precis som jag vill. Massa nya, fina saker och allting är älskat. Visst låter det underbart? Jag kommer i och för sig att flytta ihop lite halvt med Lina i helgen, men det är ändå ingenting där som är mitt förutom tandborsten och lite kläder. Det är inte jag som får inreda och känna att allt är mitt eget. Nej, det får ju lov att vänta något år till. Efter England. Alltså någon gång i början av 2010. Det känns otroligt långt borta just nu, trots att det bara är drygt ett och ett halvt år kvar. Hoppas jag.

Jag tänkte faktiskt ta tag i det här med bokläsningen nu. Jag såg att jag har 16 böcker som jag inte har läst, som är mina egna. Sen har mamma runt 30 stycken som jag inte heller har läst. Om jag börjar nu och läser varje kväll så kommer jag nog ha hunnit läsa ut alla böcker vi äger innan jag flyttar! Haha. Imorgon tänker jag kolla på Pippi på rymmen.
Godnatt

Relax

Jag måste få andas.
Jag kan aldrig varva ner och ta det lugnt. Jag kan aldrig slappna av och slippa alla stressade tankar och den stressande, värkande, klumpen i bröstet.
Jag vill kunna njuta av ett bad. Jag vill kunna ligga i sängen och bara tänka med musiken i bakgrunden. Jag vill kunna behålla koncentrationen längre än 30 sekunder när jag läser en bok.
Jag vill känna harmoni och lugn.

You're a sight for sore eyes

På något konstigt och destruktivt sätt tycker jag om din bitterljuvlighet. Jag väntar och väntar. Jag ger inte upp. Jag har så mycket hopp, trots att jag vet att det är omöjligt.
Baby, you're a sight for sore eyes.

Kyss mig ömt och brutalt

Det är konstigt hur ett par ord på en digital skärm kan göra en människa glad, varm och totalt upprymd. Det är konstigt hur ett par ord på en digital skärm kan få en tjej att hoppa igenom hela lägenheten och glädjeskrika. Det är konstigt hur ett par ord på en digital skärm kan förändra så otroligt mycket och faktiskt få en människa att bli lycklig.
Jag måste bara säga, att det faktiskt är otroligt. Ja, jag kan inte tro det.

Det är förvånande hur ett par ord på en digital skärm kan borra sig ända in i ett hjärta. Det är förvånande hur ett par ord på en digital skärm kan få en hel värld att skaka av extas. Det är förvånande hur ett par ord på en digital skärm kan få en tjej att fullständigt smälta, smälta ihop på golvet för att sedan återuppstå vid nästa ordkomposition.
Jag måste bara säga, att det faktiskt är underbart. Helt jävla underbart.

Han föddes ur smärta en vinterkväll
och hans hjärta är ett hotell
Han öppnade portar ingen trodde fanns


Jag låter dig hållas

Nånstans nere under jorden på botten av ett hål
I en gruva i Hell city värker muskler av stål
Där barndomssånger botar ånger läker sår
Där skyltfönsterögon lägger pussel-letar spår

Ge mig någonting, vad som helst. Ta mig härifrån, vart som helst.
Det spelar ingen roll, bara jag får leva igen.
Bara jag får känna någonting igen.

Alla föddes lika nakna utan stygn på sin kropp
Tio-tusen ton stenar där städer växte opp
Megatropolis väggar andas smärta andas hopp
Under jorden under jorden

It brings me back to you

Jag vaknade för ungefär en timme sen och nu sitter jag här med den värsta ryggvärken jag någonsin haft. Jag behöver massage.
Idag ska jag åka och titta på skor med en vän (förhoppningsvis klara av att inte köpa några eftersom att min plånbok är tunnare än tunnast), köpa underkläder, sy litegrann och ikväll blir det att träffa massa söta människor.
Men först, en dusch!

My valentine

Timo Räisänen live på p3 för två timmar sen var bäst. Jag blev glad, nostalgisk och jag kände faktiskt lycka. Och längtan.


Every now and then

Idag köpte jag en anteckningsbok. Inte ett block, utan en bok med riktig pärm och ingen spiral. Den är beige/brun och precis lagom stor. Jag tänker ha den med mig i väskan varje dag. Jag ska skriva upp allt som faller mig in; idéer, citat, viktiga saker och saker som jag ska göra. Jag har tröttnat på att skriva upp allting på mobilen när jag kommer på någonting. Jag hör alltid meningar som jag känner att jag måste skriva upp, ibland för att skriva om här i bloggen osv. Varje gång jag lyssnar på musik så är det någonting nytt som jag känner att jag måste skriva upp och då har jag hellre en bok där jag samlar allting som jag vill skriva upp, än att skriva upp det på mobilen.

Nu blir det film på 5an, Old School. Tänkte att jag skulle mysa ner mig under täcket med en påse popcorn. Ja, det låter bra.
Imorgon ska jag sy.

Maybe this time is different

Jag hatar att jag känner en så enorm meningslöshet. Jag hatar att jag känner en så enorm hopplöshet och värdelöshet. Jag hatar att jag inte kan andas. Jag hatar att jag inte kan gå upp på morgonen, gå till skolan, och agera normalt. Jag hatar att jag är så svag. Jag avskyr mig själv för att jag är så äckligt jävla svag. Jag hatar att jag inte kan hantera någonting och jag hatar att jag känner en så stor smärta varje dag. Jag hatar mig själv för att jag inte klarar av att leva. Jag hatar allt som har med mig själv att göra.
Jag vill leva. Jag vill känna någonting annat än smärta, panik och äckel. Jag vill kunna andas normalt. Jag vill kunna känna att jag kan andas. Jag vill ha luft. Jag vill ha frihet. Jag vill ha lugn. Jag vill ha lycka. Snälla, ge mig någonting annat. Ta mig härifrån. Låt mig leva.

Ta bort mina sår

Just like heaven

Jag var kär i idén om dig, långt innan vi mötts
och när jag såg dig komma i blåsten
med kläderna på sned och håret på sned, det med var jag såld
Du sa 'vems hår är gjort för det här?
och är det inte typiskt när man äntligen gjort sig lite fin
men en främling så söt som du och en sax fixar allt'
och plötsligt satt du där i ditt kök, som en oblyg ängel i jeans och bh
alldeles för nära och jag hade aldrig sett nått så vackert

Jag har inte klätt på mig än och klockan är kvart i tre. Jag har inte gått upp ur sängen än och klockan är kvart i tre. Jag har inte varit i skolan och jag har inte laddat min mobil.
Jag ska kolla på film och tröstäta glass idag. Jag ska lägga mig i badet och stanna där i flera timmar. Jag ska rita och jag ska gråta. Jag ska dricka te och jag ska smörja in min mage med heat lotion. Jag ska lyssna på Lassa Lindh och Norah Jones. Jag ska läsa en bok och jag ska skicka massa ångerfyllda sms. Jag ska ligga under täcket och jag ska krama min kudde. Jag ska krama min kudde och jag ska gråta.

Jag vill aldrig mer uppleva en kväll som gårdagens. Jag vill aldrig mer känna som jag kände igår. Jag vill aldrig mer vara så nära som jag var igår. Jag vill aldrig mer skära upp min hals. Jag vill aldrig mer ligga på golvet i flera timmar och bara försöka andas. Jag vill aldrig mer vara så hjälplös gentemot mig själv. Jag vill aldrig mer känna en sån smärta som jag kände igår. Jag vill aldrig mer känna en sån meningslöshet som jag kände igår. Jag vill aldrig mer känna en sån panik som jag kände igår. Jag vill aldrig mer vara ensam. Jag vill aldrig mer uppleva de känslor som jag kände igår.

Och efter gymnasiet lämnade du stan och alla vi fega, vi blev kvar
Du sa 'jag är inte som du, jag dör om jag stannar' och en kyss
och så var du borta och ända sen dess har jag dansat omkring
på gator och in i sovrum med ett halvt hjärta,
och mätt alla efter dig och inte varit mycket att ha
Och du kan inte bara ringa så här efter 5 år
och vara så underbar och tro jag ska falla
för jag vet att jag kommer falla

Låttips

Lasse Lindh - Varje litet steg du tar

Jag vill inte ta mig igenom någonting

Nu ska jag stänga av datorn, klä av mig och krypa ner under täcket. Jag tror att jag ska läsa några sidor i en bok, en bok som jag borde ha börjat läsa i för längesen men inte tagit tag i.
Klockan är för mycket för att sova på en torsdag, egentligen. Men skola imorgon.. Det blir det nog inte.
Egentligen är jag hungrig också, för allt jag har ätit idag är en macka och en nektarin. Fast jag har varken ork eller lust att gå och äta någonting nu, klockan är ju nästan två på natten.

I helgen åker Lina bort, imorgon bitti klockan åtta för att vara exakt. Hon ska till Göteborg för att gå på sin mosters bröllop. Och hon lämnar mig ensam kvar. Jag ska åka och vattna hennes stackars blommor har jag bestämt mig för, de har nog aldrig fått vatten!

Lasse Lindh har förgyllt min kväll.

Hold on. Fill my heart

Jag skrämmer mig själv. Jag totalt och till fullo avskräcker mig själv. Jag gör mig själv livrädd och jag hatar det.
Jag blir rädd och skrämd av hur lätt jag kan komma in i onda tankar. Jag blir rädd och skrämd av hur ofta jag tänker på det där, det där dåliga. Jag blir framför allt rädd och skrämd över hur djupgående och hur otroligt starka dessa känslor är.
Idag såg jag mig själv uppifrån. Jag var död, smutsig och förstörd.

Ingenting, inte ens allt ris i världen, kan förklara den här dagen.

"Snart omöjligt att blogga anonymt"

Ja, så heter en artikel i aftonbladet idag. Det är ett förslag från Europaparlamentets kulturskott.
Tanken är alltså att:
- Bloggarnas status ska klargöras. Vilket innebär att det i stort sett blir omöjligt att blogga anonymt.
- Etiska uppförandekoder ska skapas. Replikrätt kan komma att införas till dem som kritiseras i bloggarna.
- Bloggare kan komma tvingas "redovisa sina intressen".


Henrik Alexandersson, bloggare som arbetar med information i Bryssel, är en av de många som är kritiska mot förlsaget. Han anser att det är fel att EU ska styra bloggandet eftersom det inskränker yttrandefriheten.

'- Det kommer att innebära självcensur och det kommer att göra det svårt för folk att blogga anonymt. Själva vitsen med internet är att det är öppet, spontant, fritt och lite anarkistist.' 

Han säger också att EU är vana vid att ha kontroll och att de antagligen känner sig lite rädda över bloggarna eftersom att folk börjar upptäcka att bloggarna är viktiga.
Han är rädd att förslaget har kommit för långt för att det ska gå att ändra på det, däremot tror han att om pressen ökar och fler och fler säger i från så kanske de inser att det inte skulle bli en populär ändring.


Vad tycker ni om EUs nya förslag?


Du är inte klok, Madicken

Världens bästa film är på tv nu, Madicken. Snacka om att jag blev glad när jag hörde melodin ljuda genom tvn! Det är den filmen när Madicken ska på skolutflykt och Lisabeth också vill ha utflykt, när Madicken hoppar ner från taket och får hjärnskakning. När jag var liten ville jag alltid få de där fina presenterna som hon fick då, ringarna och stenarna.
Jag älskar Astrid Lindgrens filmer! De är helt underbara och jag känner mig nästan som ett barn igen, när jag tittar på dem. Jag älskar speciellt Saltkråkan (Skrållan är det bästa jag vet!!), Madicken och Pippi. Dock gillar jag inte att det numera finns en tecknad version av Pippi. Jag tycker för det första att det är onödigt att göra en tecknad version om man inte ens klarar av att komma i närheten av hur bra riktiga Pippi är. Sen blir jag väldigt irriterad om jag kollar på en tecknad Pippifilm, för människorna ser inte likadana ut. Tommy och Annika till exempel, de har ju bytt hårfärg med varandra! Tjuvarna, poliserna.. Ja de ser också helt annorlunda ut! Nej, tecknade Pippi är nog bland det värsta jag vet.

Jag borde egentligen vara i skolan nu, jag vet. Jag kände bara att jag inte klarade av att åka dit när jag skulle ha åkt. Jag tänker åka dit lite senare, efter filmen kanske. Jag ska i alla fall vara där kvart i tolv, då blir det projektarbete med Lina.
Jag har redan börjat svikta när det gäller skolan, och det är inte bra. Jag har gått i skolan i ungefär tre veckor och kraften är redan slut. Fast det har väl egentligen ingenting med hur lång tid jag har gått i skolan att göra, det är ju inte så att jag är skoltrött..

Åh, nu blev det det där sorgliga i filmen när hon har hoppat ner och de tror att hon är död. Jag började nästan grina nyss, haha. Jag måste lägga mig ner i sängen och njuta till fullo av filmen!


Jag har glömt bort hur man andas

Visa mig ett ställe där jag kan andas
igen


Forever living

Ingenting är så bra som Aloe Vera - Heat Lotion när man har ont i magen! Den slår allt och är ofta min bästa vän.
Jag fick en bok på posten idag, Sommarbarn, som de flesta redan läst då den blev en riktig sommarhit i år! Jag har dock inte läst den än och ser fram emot att krypa ner i sängen med boken ikväll. Finns det någonting mysigare än en blåsig och regnig höstkväll, tända ljus, en kopp te, en mysig stor kofta, en bok, mysig musik och att sitta uppkurad i antingen fåtöljen eller sängen? Nej, jag tror faktiskt inte det. Möjligtvis om man hade någon mysig person som sällskap..

Idag har jag och Lina varit jätteduktiga! Vi jobbade med vårat projektarbete i flera timmar och med ett svenskaarbete i flera timmar. Sen åkte vi hem och lagade mat. Vi är bäst. Hon är på en massa danskurser med Thimmy nu. Det var fyra stycken i rad; tango, bugg, latino och någon discoaktig. Hoppas att det går bra för Thimmy, han var lite nervös när de skulle åka, haha!
Btw, idag har jag och Alexander varit tillsammans i 13 månader! Wiho. Kanske inte så mycket att hurra för, men ändå. Det känns bra.

Nu ska jag ladda min ipod, samtidigt som jag ska fixa över lite ny musik.. Jag har massa låtar på cdskivor som jag har tänkt att jag ska lägga över till datorn så att jag därifrån kan lägga in dem i min ipod, men jag känner inte riktigt att jag orkar det för tillfället så det får bli några få nya låtar istället. Jag vill ha en snabbare dator så att det inte vore så problematiskt såfort man ska fixa med ipoden, kameran, telefonen eller skivor!

Förresten! Är det någon som är intresserad av en Ipod 8 gb TouchScreen för 800 kronor?
Pappa sa att om jag säljer 3 stycken så får jag en själv. (Vilket inte hade varit helt fel..) Han har fått dem från något företag och jag tror faktiskt inte att de finns i Sverige än, fast jag är inte helt säker.

Något kommer alltid emellan och någon slutar alltid älska först

Frågan i det förra inlägget börjar kännas uttjatad. Tyvärr. Jag har sett två filmer där den repliken är med, plus ett tvprogram. Jag älskade den repliken för ungefär en månad sen men nu betyder den inte lika mycket längre. Jag hatar när sådant händer! Det brukar hända med låtar ibland också. Först känner jag mig ganska ensam om låten och det betyder mycket, sedan känns den mer uttjatad än bra när andra börjar lyssna på den eller liknande. Det är så tråkigt när sådant händer.

Idag har jag varit kreativ. Jag har målat tre teckningar - skisser, fortsatt måla på en målning i oljefärger, läst flera kapitel i en engelskabok till skolan, lärt mig en ny låt på gitarren, svarat på massa mail och städat här hemma.
Jag tycker om dagar då jag känner mig effektiv och får saker uträttade. Jag känner mig duktigare då, och faktiskt lite viktigare också. Konstigt? Okej, låt så vara. Huvudsaken är att jag gör saker som får mig att må bättre.
Det verkar som att jag kommer få en ny dator inom en snar framtid. Mamma planerar att köpa en till sig själv och en till mig. Mina systrar ska då få ta över den jag har nu. Vi ska även köpa mobilt bredband vilken kommer bli väldigt skönt. Då kan jag ta med mig datorn när jag åker iväg, till exempel till Lina.
Jag har hittat en som jag vill ha, men den är alldeles för dyr. Hittade en annan som jag kan tänka mig, ljusgrön 13,3". Den är väldigt söt och jag vill ha en som är mindre än den jag har nu så att den är lättare att bära med sig. Dock har jag glömt bort vart jag såg den och har letat runt på olika sidor idag, utan vidare framgång. Men jag hittar den nog igen, snart. Det finns ju inte så många olika sidor att kolla på, i alla fall inte som jag var inne på igår.

Jag känner en så enormt stor saknad. Jag känner mig otillräcklig och faktiskt lite smått misslyckad när jag tänker på hur mycket jag saknar vissa personer. Jag vet att jag borde ta större ansvar och vara mer tillgänglig, men det är så enormt svårt. Det tar emot och det känns jobbigt. Jag antar att anledningen till att jag känner så är för att jag redan har kommit in i den onda cirkeln, de tankarna, om att jag är otillräcklig och inte finns där. Det är svårt att ta sig ur den onda cirkeln och ta sig i kragen. Jag vill börja finnas där mer, men det känns så svårt. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig, men jag vet att det är dags för skärpning.

Question

Hur kan en flicka som hoppar ner i ett kaninhål komma ut oförändrad?

Svar: Det gör hon inte..


Döda stenar kan inte tala

Det finns så mycket känslor som man inte förstår. Det finns så många stunder när man förvirrar sig själv totalt. De stunderna kan vara förvirrande i sig själva. De kan vara underbara och härliga samtidigt som de kan vara skrämmande, jobbiga och hemska. Jag vet inte vad jag ska göra med de stunderna. Fast det kanske är så att man behöver de stunderna för att överleva. Man kanske behöver dem för att kunna fortsätta. Fast det finns ju trots allt en risk att de förstör allting.
.. Eller så är det bara jag som är så enormt svag.
Jag vet faktiskt inte. Allt jag vet är att jag förvirrar mig själv mer än någon annan.

---

Hon vägrar att ge sig, tunn som en silverblick
letar mellanrum, träder in, ordnar plats för
tält och horisonter. Hon föser ihop mjukt gräs,
viskar det ett namn. Trär av tvivlet sin betydelse.

Hon säger att träden bågnar att man kan ta av sig skorna
att det blir lättare att klättra då.

Ibland klär hon ut sig till något fult, som för att bli trodd,
få behålla sina kompisar. Först då, i en inåtböjd trötthet
ger de sig plats, kommer helt nära
och håller med.

Tidig morgon

Snart bär det av till ögonläkaren. Ska fotografera och titta på förändringar, vilket jag gör minst en gång om året. Jag ska få hemska och läskiga ögondroppar, som gör att jag inte ser någonting. Jag tycker att ögondroppar är bland det värsta som finns. Jag skulle aldrig ta det frivilligt! Jag minns när jag fick allergitjoffs från all pollen i skolan.. De var tre stycken som försöka få i ögondropparna. En höll i mig, en höll upp ögonlocken och en droppade i ögondropparna. Det kanske är lite utav ett bevis på hur mycket jag hatar det?

Jordgubbste just nu. Te är alltid bättre hos Lina. Då får jag sällskapet och godare smaker!
Igår kväll fick jag feber igen. Det var inte världens bästa.. Trodde att jag skulle bli jättesjuk igen och missa en massa saker i skolan, men sen på kvällen försvann febern igen och jag blev glad. Nu när jag vaknade var den tillbaks.
Jag är så otroligt trött på att må dåligt och vara sjuk var och varannan dag. Det tar väldigt mycket på mina krafter och det påverkar inte vara mina studier utan även min kropp, mitt humör och mina relationer till vänner och familj. Jag har mått dåligt var och varannan dag i flera år nu.

Nu ska jag till sjukhuset, till ögonläkaren. Sedan blir det skolan. Natur och friluftsliv och efter det Pedagogiskt ledarskap. Det förstnämnda kan jag ju inte direkt påstå att jag gillar. Det är nog den värsta kursen jag läser. Men men, i guess you need that too.

Kommentar

Du som skrev det här:
"Du är inte svag, du är stark! Klarar man av det svåra man går igenom, är man stark som inte ger upp <3"
Tack! Du gjorde verkligen min dag! Det var nog den bästa och mest underbara kommentar jag någonsin fått! Även fast du kommenterade anonymt och jag inte har någon som helst aning om vem du är.. Vilket är lite synd.

Lycka

Internet fungerar! Dock har jag en liten aning om att det inte kommer hålla i sig så länge. Vi hade nämligen fått något problem med en sladd, och vi skulle få en ny.. På fredag!! Det är långt till fredag! Fyra hela dagar. Det bådar inte gott.
I alla fall, jag tänkte att det nog är bäst om jag inte skriver ett så långt inlägg med tanke på att det då kan försvinna och det blir mycket jobbigare om ett långt inlägg försvinner än om ett kort inlägg försvinner.

I fredags var klassen på en liten utflykt. Till Loussastugan där en poet och låtskrivare som hette Dan Andersson bodde på 1800- 1900-talet. Vi hade alla hört skräckhistorier om guiden, och dessvärre var de sanna. Han var ca 80 år, hade långt gult hår, luktade .. ja, hur ska jag förklara? hemskt! Dessutom hade han stånd precis hela tiden. Och inte nog med det, han pratade så tyst att man fick lov att stå väldigt nära för att höra! Fredagens utflykt var lite av en skräckupplevelse. Tyvärr.

Jag sov hos Lina inatt, som jag gjort ganska mycket på senaste tiden. Jag mår bra när jag är hos Lina och hon får mig att tänka på mycket bra saker. Jag trivs verkligen med henne och hon är den bästa som finns här.
Jag har förresten fått en massa utslag på mitt lår! Det kliar nåt så enormt mycket. Det konstiga är att jag inte har någon aning om vad det är för något eller vad de kommer ifrån, de bara var där när jag vaknade! Mamma gav mig någon salva nyss som jag skulle smörja in det med, men det verkar inte som att den har någon vidare effekt. Jag vill bara slita av mig huden för det kliar så mycket! Stackars mig. Huh.


Utslaget internet

Vet ni vad det värsta som finns är? När internet och telefonen inte fungerar. Vi har inte haft internet hemma på flera dagar nu, och det är hemskt. Jag har bloggabstinens!
Mamma har i alla fall pratat med comhem idag. Det roliga är att när det blev så här förut, sa de att det inte fanns någonting att göra eftersom att de inte kunde se vad felet var i efterhand. De sa att vi skulle ha ringt medans det var utslaget. Men herregud, hur ska vi kunna ringa när telefonen är död? Det hade de däremot inget svar på.

I helgen var jag sjuk. Riktigt, riktigt sjuk. Jag låg och sov hela dagarna, hade feber och ont överallt. Jag som tänkte att jag skulle njuta och vara glad över att Alexander var där, och äntligen få må bra. Men så var inte fallet. Jag sov bort hela helgen istället. Suck.
Nu sitter jag i skolan och väntar på att min mor ska komma och hämta mig. Jag håller tummarna på att internet har kommit igång igen! Då slipper jag min bloggabstinens!
Men titta, nu fick jag precis ett sms att hon var här!
Förhoppningsvis kommer det ett till inlägg om ett litet tag.