Shear Genius

Nyss var det finalen av mitt nya favoritprogram, Shear Genius! Anthony vann, precis som jag förutspått!
Det är verkligen mitt nya favoritprogram så nu är jag lite ledsen över att det är slut. Undrar när nästa säsong börjar? Jadu, jag har ingen koll. Någon annan som vet?

Om en kvart blir det popcorn och Criminal Minds med Alexander. Just nu sitter han och mina två systrar och skrattar åt datorn. De är inne på den där sidan där man kan se vilka kändisar man är lik. Mamma är lik Ben Stiller, jag är lik Scarlett Johanson, Alexander är lik Hilary Duff och Mary-Kate Olsen. Ronja och Tova sitter och skrattar och tycker att det är väldigt roligt, haha!

OCH NU SÅG JAG precis att Cecilia har fått sitt barn! Grattis så hemskt mycket till lilla bebisen. Det blev en pojke, Miliam Patrik Amandus Karlsson Hessedahl. Hoppas att ni har det bra där borta!

Lensway

Lensway måste ju vara ett av de bästa företagen som finns. I förrgår beställde vi fyra prov-bågar därifrån och i morse låg de i brevlådan. Det var en kartong med de fyra bågarna i, en lapp där man skulle fylla i vilka man ville ha, vilka behandlingar man ville ha på glasen och allt möjligt. Det fanns till och med en penna med som det stod att man skulle markera ut vart någonstans på glasen pupillerna var när man kollade rakt framåt, med. För att glasögonen skulle vara så bra som möjligt. Sen skulle man skicka tillbaks kartongen och så kommer glasögonen inom några dagar.
Det bästa md Lensway var att bågarna var så billiga, det fanns från 295 kronor, fast mina kostar 495 kr styck (jag ska köpa två par, andra paret var det 20% rabatt på) och om man vill ha vanliga glas kostar det ingenting, vill man däremot ha tunnare kostar det lite extra. Behandlingarna var också billigare.
Jag räknade ut att det skulle bli 1238 kronor för två par glasögon! Hur billigt som helst ju.

Nu har vi nyss ätit middag, jag stod för matlagningen. Jag åt som vanligt för snabbt och behöver vila magen lite nu, jag har ont.
Fast så mycket för den vilan, nu ropar Alexander och lillsyrran att jag ska komma ut och spela HalliHallå (?) så jag får väl offra mig då.
Puss

Fotoframkallning

Är det någon som kan tipsa mig om en bra sida där man kan skicka efter foton? Det brukar ju finnas erbjudanden då man får 100 bilder gratis och bara betalar frakt/porto, men nu när jag äntligen ska beställa så hittar jag ingen. Hjälp mig?

Play me that song, darling

I helgen var vi och badade varje dag. Det var kallt men härligt.
Nu är vi hemma här, i Borlänge. Njöt av solskenet igår och tänkte göra detsamma idag, men precis när vi var påväg ner till konsum för att köpa isglassar så började det regna och åska. Det är väl typiskt.

Jag har inte skrivit i bloggen på några dagar. Det brukar ju bli så.. Men det har varit så fint väder så jag har inte haft tid.
Eller egentligen så har jag inte mått så bra de senaste dagarna, det är nog mest därför.
Det ska bli ändring på det nu.

Nu sitter jag här och äter en päron-isglass i soffan. Alexander äter en macka och kollar på Fresh Prince i Bel Air. Vi funderar på vad vi ska laga för middag. Några förslag?

Jag längtar tills mina pengar kommer. Då ska jag tatuera mig och köpa massa kläder. Jag har ett stort behov av att köpa massa kläder. Det kliar i fingrarna. Jag vill ha kjol, jeansshorts, playsuit, skinnjacka, skor, linnen, klänningar, ja.. allt!
Puss

The sun is shining bright

Igår var en bra dag. Jag vaknade ganska tidigt, gick ut och satte mig i solen med Lina. Sen gick jag på en promenad med Lina, och sen la jag mig och solade. Efter ett tag vaknade Jessica och Alex och de gjorde mig sällskap.
Vid sex-tiden kom det hit massa folk och vi hade grillparty. Det var trevligt. Eller, det var rätt dött. Jag och Jessica kollade på en film.

Idag är det helt sjukt varmt ute och jag har inte ens klarat av att vara ute. Vi har bakat brownies och lagat jättegod middag; ris med majs, kyckling och currysås. Vi fick middagssällskap av Gurra.
Just nu är Alex och Gurra och badar, Jessica är med sina kompisar och jag har letat igenom halva huset efter en hårinpackning men jag hittar ingen. Mitt hår är så sjukt slitet. Jag är i stort behov av en klippning - men dessvärre pank.
Nu ska jag gå ut och leka lite med Lina, sen blir det en film om tjugo minuter, Beck.

Puss

Insomnia

Poolpartyt hos Tobbe i lördags var roligt. Han hade byggt en egen bar ute vid poolen där han agerade bartender. Alla drinkar kostade 20 kronor och jag köpte tre stycken. Olika. Alla var goda. Sen bjöd David mig på en Turkisk Pepparshot. Den var god. Jag blev full. Alexander och Olli badade i poolen.

Igår plockade jag hallon ute i trädgården. Och så var jag bakis hela dagen. Och cyklade till konsum och köpte godis. Och låg i soffan nästan hela dagen.

Idag plockade jag, Sara och Alex två skålar fulla med hallon. Jessica kom upp och väckte mig halv ett och sa att det var soppa till lunch. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att plocka hallonen, som Jessica bakade hallonpaj av. Eller jo, Alex och Gurra skulle ta en "Beatles-bild", ni vet dendär bilden på Beatles när de går över ett övergångsställe, så jag och Sara hjälpte dom att ta kort och sånt. Sen satt dom och redigerade den i photoshop så att de blev fyra stycken och hade olika kläder och grejs på sig så att de såg ut som Beatles. Sen kastade Gurra ett capo i ögat på mig så att jag fick ont.
Nu sitter jag här och försöker spela spel med Sami över msn, men det blir något fel hela tiden. Alexander ligger i sängen och kollar på tv och smäller sönder myggor.

I morgon ska det bli fint väder, och det ska hålla i sig resten av veckan. Jag hoppas på det!
I sånna fall blir det grillparty här på onsdag när familjen har åkt iväg. Ni är välkomna!
Puss.
Jag mår skit.

Love will turn you around

Gårdagskvällen blev en flopp. Det var inge folk i vattenparken och vi cyklade till nån båt där det var fest istället. Men det var lite dött så efter ett tag bestämde vi oss för att cykla till Lina och kolla om hon var hemma, för hon svarade inte i telefon. Men genom fönstret såg vi att hon låg med en naken Linus och hånglade, så vi fick hitta på något annat att göra. Vi ringde lite folk och träffades men efter ett tag bestämde vi oss för att åka hem. Taysun och Firre ville ha skjuts ner till stan, vilket vi till slut gick med på. Sen cyklade vi hem och jag kollade på Saw 2. Och somnade ganska fort.

Nu sitter jag här i sängen och lyssnar på Timo på hög volym. Om en timme går mitt tåg till Alexander. Jag måste fixa mig, har inte ens klätt på mig. Men jag är så trött.. Och så tror jag att det är ganska mycket jag har glömt att packa, kan det vara så? Antagligen.

Mamma sitter och plockar isär vårat köksbord just nu, hon ska köra iväg det till Ta-Till-Vara eller vad det heter, för vi köpte ett nytt idag. Ett mindre, vitt, med bara 4 vita stolar. Men hon köpte till två stycken svarta stolar också, att ha på kanterna. De där korta kanterna ni vet?
I alla fall, jag tror att jag ska gå och hjälpa henne lite. Hon ville väldigt gärna det. Fast först måste jag klä på mig och sånt så jag är redo att åka ner till tågstationen om en halvtimme.

Puss på mig.

Your fucking code

Were we still kissing when you knew that we were through?
Were we still holding hands when you began to see us from another point of view?

Min dag har varit bra. Väldigt bra faktiskt!
Började med att syrran väckte mig vid elva. Vid ett ungefär cyklade vi ner till stan, först till banken och sen till Esplanad. Jag skulle bjuda på fika, hon fick det i födelsedagspresent av mig. Hundra kronor gick det på, dyrt som satan men värt ändå. Latte och Wienerbröd för mig, Choklad och bakelse för Ronja.
Efter det cyklade vi till Kupolen och jag bestämde mig för vilka glasögon jag ska ha. Beställde dom och de skulle komma i början av nästa vecka, fast då är jag i Tärnsjö, men de kommer i alla fall vara här när jag kommer hem igen!
Sen gick vi upp till Wayne´s där Sofie och Beckie satt, men Ronja tröttnade snabbt och cyklade hem. Jag stannade kvar med brudarna och efter ett tag kom ett par gamla vänner och pratade lite. Sen kikade vi runt i lite affärer och träffade på Tomas, Isa och Olivia. Det var jättekul att träffa dom, det var så längesen.
Ett par nya turkosa byxor har jag här hemma nu, hur nöjd som helst!

Snart bär det av till Vattenparken på fest. Har ingen aning om vilka som ska dit över huvud taget och det kommer antagligen bli jättetråkigt men jag ska i alla fall förbi en liten sväng för att träffa lite folk.
Puss!

Tunisien

Det är verkligen jättemånga som åker till Tunisien nu!
Jag och Alexander var där i början av juni och precis före oss var Linus där. Nu är min syster, Li där och Hanna kom nyss hem därifrån. Fick ett telefonsamtal från Sofie nyss och hon och Rickard ska åka dit i augusti/september.
Jag hoppas att Li och Jennifer har det jättebra där nere och att de njuter av att vara där. Och att de rider lite kamel!

Tunisien är ett jättefint och härligt land och jag längtar tillbaka jättemycket. Det är ju självklart kul att så många åker dit och att turismen ökar, men samtidigt är det lite tråkigt då landet antagligen kommer bli mycket mer turistanpassat när turismen ökar och det som är så härligt med Tunisien är den genuina känslan.
Tunisien är absolut ett land jag kommer åka tillbaka till. Jag älskar stranden och medelhavet, maten, värmen, husen, naturen, frukterna, medinan, människorna. Ja, allt.

I april ska jag, alexander och mor och systrar åka till Thailand. Det är dags att börja spara pengar redan nu. Vi blir borta i tre veckor och mamma bjuder på flygresorna!
Det ska bli härligt som satan. Jag längtar!
Men det kommer bli lite kärvigt med pengarna, därför håller jag på och letar jobb för fullt. Men jag hittar inget, jag hittar aldrig jobb här. Snälla, ge mig ett jobb?

Such an awful look

Nyss hemkommen från en cykeltur till kupolen med min lillasyster.
Var på synundersökning och lånade hem tre par glasögon som jag ska prova. Fast jag har egentligen redan bestämt vilka jag vill ha.

Nu är jag hungrig och funderar på att gå och laga lite mat.

It´s all a big mistake

Idag lunchade jag och mamma på Thai Sushi. Åh vad jag älskar den resturangen! De har underbar mat.
Såg världens finaste gitarr idag också. Den finaste jag har sett. Jag vill ha den mer än någonting annat just nu, men den kostade 3500 och så mycket pengar kommer jag inte ha på flera år, haha.
Jag och mamma åkte hem och tvättade cyklarna, sen cyklade vi ner till stan igen. Vi köpte block och almanacka tills skolan börjar. Sen cyklade vi till Tunhuken och köpte glass.

Idag har jag hållt på med datorn i flera timmar. Laddat upp bilder och lagt in bilder hit och dit. Fick dock en välförtjänt paus när Beckie ringde och bjöd över mig på te.

Nu är jag trött och matt så jag ska stänga av datorn och lägga mig i sängen och kolla på tv. Puss på det

You´re part of a dialog

Jag kom precis hem från bion. Jag och mamma såg Mamma Mia och gud vad bra den var! Den var mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. En romantisk komedi med bra musik. Den är verkligen värd att se!

Jag håller fortfarande på att laddar upp bilder från Peace & Love och jag har fyra skivor kvar med bilder som jag inte ens lagt in på datorn än.

Nu är jag lite småhungrig och ska passa på att gå och fixa något att äta när det ändå är paus i Sex and the City.
Puss!

Don´t wake up for me

Nu har jag spenderat de senaste två timmarna åt att städa mitt rum, så nu är det någorlunda fint iallafall.
Dock är jag svettig som en gris för det var otroligt varmt och svettigt att städa i värmen. Varför är det såhär varmt när inte solen är framme? Det är inte kul. När det är varmt vill man ju sitta ute i solen, men det är molnigt och tråkigt ute.

Snart är det väl dags att lägga in alla bilder från Peace & Love också, har 7 cdskivor fulla med bilder därifrån. Det kommer ta ett bra tag att ladda upp alla på Bilddagboken och jag känner inte riktigt att jag orkar det. Bilddagboken är en så seg sida så jag blir alltid sur och frustrerad när jag ska ladda upp många bilder där. De kanske borde göra någonting åt saken?

Jag har haft slut på minne på datorn i flera månader nu. Jag tror att jag ska lägga över alla bilder på skivor så att jag kan ta bort några, det vore väl smart? Ja, det ska jag göra nu.

Each step that I take brings me a little bit further away from you

Vi tänker 6500 olika tankar varje dag. Men 95 % av de tankarna tänkte vi även igår.

Min dag har bestått av jordgubbar ute i solskenet med mamma och en långfika med Beckie.
Beckie flyttar till Paris nästa lördag, på obestämd tid.
Jag älskar att fika med den tjejen. Hon är underbar. Vi pratar alltid om livet och allt som hör till. Vi kan prata om det i flera timmar utan att tröttna. Vi har alltid varit så. Vi är drömmare, hon och jag. Våra samtal om framtiden och om våra drömmar har vi haft sen vi gick i åttan och vi har fortfarande inte tröttnat. Vi pratar om lägenheter, jobb och resor. Vad vi vill uppleva och uträtta i livet. Beckie är en av mina bästa vänner, en av de två bästa, och jag älskar henne. Trots att vi inte ses regelbundet är det alltid samma sak när vi väl träffas. Hon är den enda som det kan gå flera månader utan att jag träffar, men som det ändå känns lika bra med när vi väl träffas. Det är nog inte många som har en sån relation som vi har. Vi förstår varandra otroligt bra och jag är enormt glad att ha henne i mitt liv. Vi har många, många minnen tillsammans.

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord och tittar ut över mitt stökiga rum. Jag borde verkligen städa. Packa upp väskor och slänga smutskläderna i tvättkorgen. Men det känns lite väl jobbigt. Jag har ont i magen.

Breath life in me

Ni vet de där sena kvällarna
när man har spenderat i stort sett
hela kvällen framför datorn
och lyssnat på musik
tittat på bilder
och tänkt

Ni vet de där sena kvällarna
när man har tänkt alldeles för mycket
på folk
som man tycker om
och som man saknar

Jag hatar de kvällarna
Det är de kvällarna som äter upp mig
och det är då jag önskar
att jag slapp allting
som är så jobbigt och helvete

Det är då jag önskar
att jag
för en gångs skull
också kan få känna
någonting bra

Jag vill känna att jag lever
Jag känner att jag lever
Jag vill känna att jag tycker om att leva

Take my love

Jag mår inte bra alls. Jag har ätit för mycket och nu mår jag illa. Fast jag får ju skylla mig själv när jag inte slutar äta när jag borde. Sånt borde man ju ha lärt sig vid arton års ålder, men icke.

Jag och mamma har haft en bra dag. Mina systrar åkte iväg till en stuga i värmland med deras far idag, så jag och mamma har varit ensamma. Vi har varit och handlat skor och lite annat, ätit på restaurang, tittat på film och ätit ost och kex. Det var mysigt. Jag och mamma har inte umgåtts ensamma på sjukt länge och nu ska vi umgås fyra dagar i rad. Systrarna kommer hem på torsdag kväll. På onsdag ska vi luncha på stan och sen gå på bio på kvällen.

Imorgon ska jag ringa och kolla hur det går för mina skattepengar. Jag fick nämligen aldrig en sån där blankett att fylla i, och när vi ringde för att fråga om den försvunnit sa de att jag inte behövde fylla i en sån, jag skulle få pengarna i alla fall. Men nu har jag inte hört någonting mer så jag ska ringa och checka att allt är ok.
Jag ska ringa Synsam också och beställa tid till synundersökning. Sen ska jag köpa glasögonen jag sett i Tärnsjö när jag åker till Alex! Då kanske jag till och med kommer se fram till tavlan i år! (Och till tvn..)

Jag har fortfarande inte packat upp allting från Tunisien, och vi kom tillbaks till Sverige för 4 veckor och 3 dagar sen. Fast jag kom ifs inte hem då, jag kom hem för 3 veckor sen. Men ändå. Det börjar bli dags.
Jag har redan börjat packa tills i helgen när jag ska iväg igen, trots att det bara är måndag. Men jag hatar att packa i sista stund, jag glömmer alltid saker då.
Jag hoppas verkligen att det blir Gotland nästa vecka. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Jörgen hittar någon lägenhet till oss där så vi kan åka! Då ska jag och Jessica (och förhoppningsvis Alexander) på puben och vi ska till Villa Villekulla och allt ska vara jättebra. Jag saknar Alexander av hela mitt hjärta. Det är så tomt utan honom.

Välkommen till min nya blogg!

Haha, roligt att den rubriken var inlagd från början.

Nu har jag i alla fall flyttat över min blogg hit, där jag hade den för länge sen. Så nu hoppas jag att blogg.se är nöjda över att ha mig tillbaka! Jag kommer kanske inte skriva oftare här än jag gjorde i min förra blogg för jag är så dålig på sånt. Men jag ska försöka.
Puss på mig